ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Заједно радимо на унапређењу знања деце о заштити животне средине

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је данас са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић Протокол о сарадњи, чији је циљ унапређење знања наставника и ученика о животној средини.

Како бисмо осигурали да се наш заједнички задатак о стратешком и системском подизању свести о значају заштите животне средине спроведе, Министарство заштите животне средине и Министарство просвете науке и технолошког развоја, започели су са пилот пројектом ,,Улога ученика у заштити животне средине“, рекао је министар Ружић.

Циљ је да, како је додао, да даље унапредимо знања и ставове о животној средини како наставника, тако и ученика и то ће бити спроведено у 29 школа.

Сигуран сам да ћемо заједничким радом наставника, ученика, родитеља и представника локалне заједнице, допринети побољшању квалитета животне средине, и подстаћи друге на мудро и рационално коришћење природних ресурса са циљем заштите и очувања природе, животне средине и еколошке етике“, истакао је министар Ружић.

Он је поручио да је крајње време да се сви освестимо и да појединачним и заједничким деловањем сачувамо средину у којој живимо.

Ово је показатељи да су два министарства препознали оно што је потребно и ученицима и наставницима и очекујемо да ће ово дати плодотворне резултате„, рекао је Ружић.

Министарка Вујовић је рекла да је циљ је да се подиже свест о значају заштите животне средине, пре свега код деце, и додала да у томе много значи подршка Министарства просвете.

Она је подсетила да је са министарством просвете у априлу ове године основано и Заједничко тело за сарадњу, које се бави развијањем програма системског и партиципативног образовања за област заштите животне средине.

Loading