ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Значајна подршка Светске банке у области образовања

Министар просвете Бранко Ружић разговарао је данас са представницима Светске банке о подршци коју та банка пружа Србији у области образовања.

Састанку су присуствовали директорка за људске ресурсе Светске банке за Европу и Централну Азију Фадиа Садах (Fadia Saadah) и директор Канцеларије Светске банке у Србији Никола Понтара.

Изражавајући захвалност на подршци коју Светска банка пружа Србији у области образовања, Ружић је истакао значај Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, који се реализује у сарадњи са том институцијом.

Он је рекао да је захваљујући сјајној сарадњи са Светском банком, постигнут  значајан напредак у свим компонентама овог пројекта.

„Саграђене су три нове предшколске установе, а пет је у завршној фази. Опремљено је више од 180 просторија у вртићима широм Србије и организоване обуке васпитача за нове основе предшколског програма“, рекао је министар Ружић.

Он је изразио очекивање да ће добра сарадња бити настављена и у наредном периоду и изразио захвалност за стручну и оперативну подршку у свакодневној имплементацији  пројекта.

Loading