ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сајам средњих стручних и уметничких школа у Београду

Средње стручне и уметничке школе представиће основцима завршних разреда и њиховим родитељима образовне профиле за које школују ђаке, данас и сутра на Београдском сајму. На трећем по реду сајму професионалне оријентације учествује 49 средњих стручних и уметничких школа са територије града под слоганом „По својој мери школу изабери“.

Отварању сајма присуствовао је и помоћник министра просвете за средње образовање Александар Пајић који је истакао да је увођење дуалног образовања велика добробит за образовање у Србији, те да се на тај начин повезују потребе Националне службе за запошљавање и привреде земље. Пајић је додао да је сајам импозантан и показује праву слику образовања Србије и могућности образовног система.

Сајам је званично отворио вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак који је ђацима пожелео да вредно уче, раде и постану успешни људи, додајући да је град ту да им у томе помогне.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић указао је да је задатак града да буде сервис ђацима како би донели најбоље одлуке за своју будућност. „Избор школе у складу са афинитетима и жељама је пола пута до успеха и због тога је неопходно бити добро информисан. Образовање није трошак, већ велико улагање у будућност“, рекао је Никодијевић.

Сајам је организовао Секретаријат за образовање и дечју заштиту у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Привредном комором Србије.

Loading