ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић : Без ученичке и студентске праксе нема напретка

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да је добро када компаније показују друштвену одговорност и покрећу програме који омогућавају младима да током и након формалног образовања стекну нова знања и вештине.

То им помаже да се лакше запосле и боља помоћ од тога не постоји. Желимо да млади остану у Србији и нађу добре послове у неким од великих страних компанија које послују у Србији, изјавио министар просвете, науке и технолошког развоја је Младен Шарчевић на представљању платформе „Кока Кола младима“.

Он је указао и на значај дуалног образовања и додао да без студентске и ученичке праксе нема напретка.

Шарчевић је рекао да се припремају нови  закони у области просвете и стратегија која се ослања на привреду.

Генерални директор компаније Кока Кола ХБЦ Србија Александар Ружевић рекао је да Кока Кола систем већ годинама уназад системски улаже у развој младих.

Као компанија која је блиско повезана са заједницом и која запошљава 1.000 талентованих и амбициозних људи, свесни смо да младима недостају одређене вештине и знања и управо зато смо одлучили да поставимо нови стратешки правац улагања у локалну заједницу, рекао је он.

Према његовим речима, компанија је развила читав низ пројеката кроз које сваке године прође више 1.000 младих.

Како је најављено, компанија ће у све своје напоре усмерити у њихов професионални и лични развој и то кроз програме намењене средњошколцима, студентима, апсолвентима, дипломцима, незапосленима са циљем да се лакше запосле.

Догађају је присуствовао и председник Привредне коморе Марко Чадеж.

Loading