ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић обишао реновирану ОШ „Вук Караџић“ у Кладову

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас Основну школу „Вук Караџић“ у Кладову у чију је реконструкцију и санацију из Канцеларије за јавна улагања уложено 135 милиона динара.

Министар је новинарима изјавио да је током свог мандата обишао више од 80 одсто општина у Србији и образовних установа на локалу.

Услови за све ученике и наставнике, за њихово учење и рад, морају да буду свуда једнаки. Као Влада Србије и Министарство за ове две године, од како сам министар, обновили смо више од  870 објеката у шта је уложено више од 17,5 милијарди динара, рекао је министар.

Он је додао да је у току ове године за санацију и нове објекте уложено више од 300 милиона евра, док је за 2019. годину планирано 400 милиона евра.

Када је реч о ОШ „Вук Караџић“ и Средњој школи у Кладову, коју је министар раније данас обишао, Шарчевић је рекао да га радује што је у тим школама добар педагошки рад.

Прате све новине које реформе образовања нуде, размишљају о мрежи школа и дуалном образовању, рекао је Шарчевић.

Заменик председника Привременог органа Општине Кладово Саша Николић рекао је да је та општина за опремање ОШ „Вук Караџић“ обезбедила ове године 4 милиона динара.

Мотив за улагање била нам је жеља да деца и наставници имају адекватне услове за рад. Хвала Влади Србије и председнику Републике што препознају значај локалних самоуправа и потреба у њима,  казао је он.

Loading