ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Објављен каталог „Студирај у Србији“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је данас да је за интернационализацију високог образовања веома значајан пројекат „Студирај у Србији“, као и оснивање будућег Универзитетског града у Сремским Карловцима, за који је истакао  да представља пројекат од националног значаја.

Отварајући скуп „Изазови у високом образовању –интернационализација“ који се одржава у Београду у Клубу посланика, Шарчевић је рекао да је објављен каталог„Студирај у Србији“, намењен иностраним студентима. Циљ је да новац који се стекне на тај начин остане универзитету, навео је и додао да постоји велико интересовање за улагање у тај пројекат.

Интернационализација високог образовања је од велике важности и требало би да буде део Стратегије развоја образовања до 2030. године, рекао је министар.

Државна секретарка Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић подсетила је да је крајем осамдесетих година прошлог века у Србији студирало 30.000 страних студената и да је тај број касније драстично опао.

Ми смо у оквиру Радне групе направили каталог који садржи све студијске програме на енглеском, казала је и додала да је Министарство у сарадњи са Министарством унутрашњих послова направило  кораке како би се олакшало добијање виза за стране студенте.

На скупу су учествовали и председник Стручног тима за реформу високог образовања Драган Лончар, представници универзитета у Београду, Новом Саду и Нишу, Темпус фондације и други.

Loading