ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Предузетништво младих у Србији се интензивно развија

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поздравио је данас  учеснике Европског такмичењa ученичких компанија које се до 19. јула одржава у Београду и истакао да се предузетништво младих у Србији интензивно развија.

 Мислим да је ово једна одлична слика Србије, као земље где се веома интензивно развија предузетништво младих. Ми смо свим нашим системским законима поставили нове парадигме, тако да од основне школе имамо предмет техника и технологија са предузетништвом. Увели смо Закон о дуалном образовању, подстичемо развој ученичких и студентских компанија, казао је министар.

Он је рекао да више од 250 средњих школа има ђачке компаније и додао да се развија концепт ученичког задругарства.

Нарочито се много ради и на високом образовању када је у питању предузетништво, казао је он и додао и да се Влада Србије и ресорно министарство изузетно залажу за развој овог концепта.

Шарчевић је пожелео свим учесницима успех на такмичењу и пријатан боравак у Србији и у Београду и поручио да треба да победи најбољи тим.

На Обилићевом венцу данас је у оквиру Европског такмичење ученичких компанија, одржан сајам на коме су тимови средњошколаца изложили своје производе и услуге. У Београду се одржава такмичење на коме учествује 39 тимова из 37 европских земаља. Сајам су данас посетили и градоначелник Београда Зоран Радојичић, амбасадор САД Кајл Скат и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Србију ће на такмичењу представљати ученичка компанија „Грув стрит“ (Groove street) из Пете економске школе „Раковица“ из Београда.

Loading