ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић разговарао да директорком Уницефа

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са директорком Уницефа у Србији  Реџином де Доминићис о досадашњим активностима министарства и наставку процеса реформе образовања.

Министар је рекао да ће бити настављена реформа свих нивоа образовања, од предшколског до високог и да предстоји рад на Стратегији образовања до 2030 године.

Он је истакао да се, између осталог ради на Предлогу закона о финансирању високог образовања, као и на закону који ће уредити увођење дуалног образовања у високом образовању.

Министар је најавио и да због постојања дефицита одређених кадрова у настави предстоји „редизајнирање курикулума“.

 Математичари, на пример лако прелазе у ИТ, јер су курикулуми такви. Морамо када је математика у питању да дефинишемо другачији курикулум. Предлог је и да учитељски факултети постану педагошки како би се на њима школовали они који би предавали у петом и шестом разреду основне школе, казао је Шарчевић и додао да би се тиме оствариле одређене уштеде .

Састанку је присуствовала и помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић.

Loading