ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић разговарао са делегацијом Лесота

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић  и министар спољних послова Лесота Лесегo Макготи (Lesego Makgothi)   разговарали су данас у Београду  могућностима сарадње две земље у области образовања.

Mинистар Макготи, који је предводио делегацију интересовао се за могућност стипендирања студента из Лесота.

Министар Шарчевић је оценио да је ово прилика да се обнове добри и пријатељски односи две земље, као и да један број студената из Лесота дође да студира у Србији.

Београдски универзитет је и даље у 1,5 одсто најбољих на свету по Шангајској листи…Ми уз стипендију имамо могућност да обезбедимо и смештај страних студената. Студентски центри су данас попут малих хотела. Имају добре услове за културу, спорт и друге области, рекао је Шарчевић.

Он је навео да на нивоу дипломатских представништва предстоји да се дефинише број студента из Лесота, као и то  за које врсте студија су заинтересовани.

Можда успоставимо тешњу сарадњу и на другим нивоима, како би припрема будућих студената била што квалитетнија. Ми смо тренутно спроводимо реформу свих нивоа образовања, истакао је министар просвете.

Шарчевић је додао да добро памти  период када је у Београду студирало око 30.000 страних студената.

Скоро сваки трећи студент је био из Африке, Азије, Јужне Америке, навео је он.

Састанку су присуствовали и државни секретар Виктор Недовић, помоћник за високо образовање Бојан Тубић и саветница министра за високо образовање Татјана Цветковски.

Loading