ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић са ректором Факултета за међународно образовање Хебеи универзитета за економију и бизнис

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са ректором Факултета за међународно образовање Хебеи универзитета за економију и бизнис Ђи Лиангангом о сарадњи у области образовања на нивоу провинције Хебеи и Републике Србије.

Декан Факултета за међународно образовање Хебеи универзитета за економију и бизнис затражио је подршку министра просвете да у Београду буде формиран Институт Конфучије.

Имамо искуства са таквим институтима и у другим земљама. На пример у Замбији, који као модел већ истиче и Влада Кине, рекао је Ђи Линганг. Он је додао да у оквиру једног универзитета може бити формиран само један овакав институт.

Министар Шарчевић рекао је да  подржава иницијативу за формирање Института Конфучије у Београду.

Он је рекао да је на Универзитету у Новом Саду већ формиран такав институт и да је ту фокус на учењу кинеског језика.

Шарчевић је додао и да се у око 100 школа у Србији учи кинески језик.

Према његовим речима, сарадња би када је реч о универзитетској сарадњи,  добар партнер Факултета за међународно образовање Хебеи универзитета за економију и бизнис био Економски факултет у Београду, као и други који се баве економијом и бизнисом.

Састанку са кинеском универзитетском делегацијом су присуствовали и државни секретар Министарства просвете Ана Ланговић Милићевић и помоћник министра за високо образовање Бојан Тубић.

Loading