ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Србија лидер у овом делу Југоисточне Европе када је реч о дигиталним технологијама у образовању

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић оценио је данас да је отварање Центара за образовну технологију у оквиру Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања важан помак за промовисање педагошке примене дигиталних технологија ради постизања бољих постигнућа ученика.

Представљајући досадашње резултате у области дигитализације образовања у Републици Србији министар је рекао да процес дигитализације образовања  иде својим током.

За непуне две године увели смо ес дневник у свим школама, информатику као обавезан предмет у основној школи. Формирано је 51 одељење за надарене за информатику у гимназијама. Опремили смо 10.000 дигиталних учионица у Србији. За ову годину планирано је 10.000 учионица, а да  2021. године буде обезбеђено још 10.000 дигиталних учионица, рекао је министар.

Он је навео и да је циљ да од наредне године и за млађе узрасте основне школе буде доступно информатичко образовање.

Шарчевић је оценио да је Србија постала лидер у дигиталним технологијама у образовању када је реч о овом делу Југоисточне Европе.

На скупу је потписан и Меморандум о разумевању између Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и института Keрис (Korean Education and Research Information Service) и представљени  резултати сарадње стручњака из КЕРИС-а и ЗВКОВ-а у вези осигурања квалитета образовања и васпитања у области примене образовне технологије.

На скупу су говорили директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ) Бранислав Ранђеловић, амбасадор Републике Кореје  Чое Хјонг Чан и председница Корејског института за образовање и информационе услуге (Керис) Хае Ја Парк.

Loading