ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: У наредном периоду фокус на средњем стручном образовању

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је током обиласка „Зуботехничке школу „Београд“  да ће у наредном периоду фокус министарства бити на средњем стручном образовању.

Када је реч о реформи средњег образовања много тога је урађено. Реформа гимназија иде својим током, као и пројекат државне матуре. Задовољни смо дуалним моделима школовања. Сада ћемо се више бавити средњим стручним образовањем, рекао је министар током разговору са директором школе Томиславом Алавањом и запосленима.

Он је рекао да ће Министарство настојати да повећа улагања у опрему образовних институција.

Директор школе Томислав Алавања рекао је да је Зубнотехничка школа „Београд“ јединствена школа која има профил зубни техничар и стоматолошка сестра.

Идеја нам је да будемо репрезентативна школа у земљи и региону. С обзиром да на тржишту рада постоји потреба за зубним техничарима потребно је да се за следећу годину повећају капацитети уписа, рекао је он.

Школа обезбеђује и образовање одраслих кроз преквалификацију, као и стоматолошке услуге грађанству. Школа у свом саставу има поликлинику, а са пацијентима раде стоматолози док им матуранти помажу.

Loading