ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић указао на значај струковног образовања

Министар просвете, науке и технолошкoг развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаном пријему 63. генерације студената који су ове школске године уписали прву годину студија на Академији пословних струковних студија Београд и пожелео им успех у раду и учењу.

Шарчевић је указао на значај струковног образовања и навео да је формирањем ове Академије покренут процес реформи у високом образовању.

Ова академија је прва основана. Тренутно постоји 13 академија струковних студија, а предстоји оснивање још једне, казао је он.

Министар је рекао да је један од циљева новог модела организовања струковног образовања боље повезивање образовања и привреде.

Циљ укупног процеса реформи у образовању у Србији, почев од предшколског до високог и науке је да се постигне што већи квалитет. Желимо да ваша диплома има важност како у Србији, тако и у другим деловима света. У оквиру Еразмус плус пројекта чији је Србија пуноправни члан имате могућност да путујете, радите на пројектима и упознате искуства других земаља, поручио је министар студентима.

Према његовим речима, у многим земљама струковно образовање је посебна целина.

Ми смо кроз реформу струковног високог образовања ушли у реформу високог образовања. Између осталог, ту постоји потреба да се уреде начин финансирања високошколских установа…, рекао је министар.

Председник Академије Миодраг Паспаљ поручио је да ће се наставници трудити да студентима пренесу своје знање и умеће а да је на студентима да буду вредни.

На вама је да редовно обављате наставне и ваннаставне активности и испех ће бити загарантован. Радите на себи и напредујте“, рекао је он.

Председник Академије изјавио да ће се залагати за побољшање услова рада и услова за студирање.

Академију пословних струковних студија Београд основала је Влада Републике Србије 2. августа 2018. године.

Академија пословних струковних студија Београд је прва и водећа акредитована високошколска институција у Србији у области информационих система и технологија, финансија, рачуноводства, банкарства, пореза и царина, јавне управе, менаџмента и маркетинга. Програмска оријентација Академије одражава савремене трендове високог струковног образовања, дуалног концепта студирања, са студентском стручном праксом као кључном основом за развој и обликовање стручњака који ће бити конкурентни не само на домаћем, већ и европском и светском тржишту рада.

Loading