ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Важно је да Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици има нормалан живот

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић истакао је данас да је веома је битно да Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици има нормалан живот.

Београд је оснивач свих универзитета од Љубљане, преко Подгорице, Скопља и Сарајева па је нелогично да се ставља примедба да је, неко ко је матица високог образовања на читавом балканском подручју  у дисконтинуитету свог постојања. Политика може свашта, али неке фундаменталне ствари морају да се уважавају, рекао је Шарчевић у северној Косовској Митровици на седници Ректорског колегијума у проширеном саставу.

Он је истакао да ће се на данашњем састанку разговарати  о темама везаним за упис нових студената, финансијама, побољшању квалитета наставе и обезбеђивању нових ресурса и инфраструктуре, као што су нови станови за постојеће професоре и младе кадрове.

Јако је битно да се преко пута Студентског центра изграде нова здања, како ректората, тако и одређених факултета да би се недостатак простора на најбољи могући начин решио, рекао је Шарчевић.

Састанку у згради ректората присуствују декани свих десет факултета Приштинског универзитета.

Loading