ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра Шарчевића са делегацијом Либерије о могућностима образовне и научне сарадње

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас у Београду са делегацијом Либерије о могућностима унапређења образовне и научне сарадње две земље.

Шарчевић је током разговора истакао да  програм „Студирај у Србији“ нуди различите могућности за иностране студенте.

Имамо два нивоа могуће сарадње. Један је стипендирање студената из ваше земље. Наш пројекат ‘Свет у Србији’ омогућио је да договоримо један број стипендија. Можемо прихватити у размени један број студената и професора. Можемо  заједнички оснивати одређене врсте установа на територији ваше земље по вашем избору, навео је он.

Шарчевић је указао је да је српско образовање високо рангирано у свету.

Министар спољних послова Либерије Гбезонгар Милтон Финдили рекао је да више од 60 одсто популације Либерије чине млади и да их је потребно обучити за тржиште рада, како би се очувала социјална стабилност.

Србија је у оквиру Бивше Југославије имала доста студента из Либерије  и жеља нам је да поново успоставимо сличну сарадњу, казао је он.

Састанку су присуствовали и помоћник министра за високо образовање Бојан Тубић, помоћник министра за међународну сарадњу и европску сарадњу Виктор Недовић и саветница министра Татјана Цветкковски.

Loading