ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак са делегацијом из Кине

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са делегацијом кинеске провинције Хебеј. Делегацију је предводио Ли Шоумин, директор Међународне канцеларије Одељења за образовање провинције , а у делегацији су били  и Су Руије, заменик директора Бироа за образовање дистрикта Ксинхуа, Лију Фенглан и Цанг Чунју, директорке предшколских установа, као и Цанг Гуазонг, заменик директора Бироа за образовање. Састанку су присуствовали и представници Удружења „Волим природу“ Милена Николић и Весна Картал, које је и домаћин гостима из Народне Републике Кине. На састанку се разговарало о успостављању просветне сарадње кинеске провинције Хебеј са основним школама и предшколским установама у Србији.

Министар Шарчевић је рекао да је током недавне посете Кини у разговору са министром просвете  Чен Баошенгом договорено унапређивање сарадње на пољу образовања и науке  између две пријатељске државе у више различитих области.

„Састанак са  просветним властима из провинције Хебеј, као и размена примера добре праксе је само један у низу корака у циљу унапређивања сарадње “, рекао је министар Шарчевић. Предложено је да се потпише и Меморандум о сарадњи између Министарства и ове провинције.

Званичници ове провинције, која броји 72 милиона становника, заинтересовани су за програм и дидактичко средство Зелено коферче, настало у оквиру рада Удружења „Волим природу“, а Министарство је дало подршку овом пројекту . Према речима Милене Николић, у питању је оргиналан васпитно-образовни материјал о питањима заштитне животне средине и одрживог развоја за децу предшколског узраста.

Гости из Кине посетили су Предшколску установу „11. април“, као и Основну школу „Младост“, са којима ће потписати и меморандуме о сарадњи.

Loading