ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шести научно – стручни скуп Политехника

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић присуствовала је Шестом научно – стручном скупу Политехника у организацији Академије техничких струковних студија Београд. Циљ овог скупа био је повезивање стручњака и истраживача из високошколских установа, привреде, истраживачких и државних институција, ради размене резултата и искустава проистеклих из теорије и праксе.

На скупу је промовисан и дуални модел студија као модел који обезбеђује боље услове за стицање, усавршавање и развој компетенција студената које су у складу са потребама тржишта рада. У сарадњи са мрежом послодаваца, Академија је развила и акредитовала дванаест студијских програма по дуалном моделу студија (седам на основним струковним студијама и пет на мастер струковним студијама).

Помоћница министра је том приликом указала на важност синергије образовног и привредног система са циљем осигурања квалитета образовања младих.

Скуп је организован уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства заштите животне средине, Конференције академија и високих школа Србије, Управе за безбедност и здравље на раду, Инжењерске академије Србије, Привредне коморе Србије, Друштва архитеката Београда, Центра за промоцију науке и Института за стандардизацију Србије.

Loading