ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Школа као нацртана за вас“

Еуробанка и Министарство просвете, науке и технолошког развоја најавили су на данашњој конференцији за новинаре у Београду пројекат „Школа као нацртана за вас“ чији је циљ побољшање услова за рад и учење у средњим економским школама у Србији.

У оквиру програма биће расписан конкурс за ученике средњих школа за дизајн хуманитарне картице „Еуробанк Велико срце“, а од сваке трансакције коју клијенти изврше том картицом одвајаће се део средстава за реновирање учионица, кабинета и куповину неопходне опреме, без додатних трошкова за кориснике картице.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  захвалио је банци на показаној друштвеној одговорности и додао да свако улагање у образовање треба похвалити.

Оно што смо  изнад саме акције видели као продужетак сарадње то је могућност да се кроз финансијску писменост на којој интензивно радимо, деца оспособљавају и стичу одређене вештине још у основној школи, навео је министар. Осим тога, Шарчевић је казао да би било добро по узору на Швајцарску креирати и дуалне моделе у банкарству.

Председница Извршног одбора Еуробанке Славица Павловић рекла је да је та банка одлучила да након улагања у вртиће и основне школе новац усмери ка средњим школама.

Школа као нацртана за вас је нови правац улагања у побољшање услова у школама, који ће бити много више од реновирања учионица, јер ће ученицима омогућити да прва знања о банкарству стекну од наших колега као гостујућих предавача, али и у пракси доживе како изгледа будуће занимање неког од њих, изјавила је Славица Павловић.

Директорка компаније Мастеркард за Србију, Црну Гору и БиХ Јелена Ристић изразила је очекивање да ће овај пројекат дати резултате јер је усмерен ка улагању у младе људе и будуће лидере.

Она је позвала све ђаке да се укључе у програм и покажу своју креативност и да на тај начин помогну побољшању услова у школама.

Конкурс за дизајн картице „Еуробанк Велико срце“ трајаће од 16. марта до 13. априла, а објава резултата и проглашење победника биће 27. априла.

О победнику ће одлучивати жири у чијем саставу ће бити представник банке, представник Мастеркарда, представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја и  помоћник директора Дечијег културног центра Леонтина Вукомановић.

Loading