ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Школска година почела интонирањем химне, Ружић присуствовао првом часу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић пожелео је данас свим ученицима и наставницима пуно успеха у новој наставној години, која је почела интонирањем химне у школама.

Министар Ружић поводом 1. септембра обишао је ученике Основне школе „Вук Караџић“, као и ученике првог разреда Десете београдске гимназије „Михајло Пупин“.

Имао сам посебно задовољство да са ученицима једног одељења четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић“ поделим радост због почетка нове школске године. Желим вам да први циклус основног  образовања завршите на најбољи могући начин. Интонирање химне на почетку првог часа учинило је овај први дан школе нарочито свечаним и значајно је да од најмлађих дана поштујемо симболе наше државе и на тај начин поштујемо оно што јесмо“, рекао је Ружић.

Министар је изразио задовољство што и ове године школска година почиње на време, непосредно без ограничења броја ученика у одељењима.

Драго ми је што ће и ове године у школске клупе сести око 65.000 првака“, казао је министар и навео да ће Министарство наставити да улаже у квалитет образовања на свим нивоима „јер улагање у образовни систем је улагање у будућност“.

Министар је посетио и ученике Десете београдске гимназије„ Михајло Пупин“.

Још једна одлика образовног система Србије је и разноликост и разноврсност. Десета Београдска гиманзија осликава управо ту разноликост нашег гимназијског образовања и реализује веома захтевне програме, какви су и билингвална настава и интернационална матура“, навео је министар.

Он је посетио да је програм интернационалне матуре пре две године уведен и да се реализују у три гимназије – „Светозар Марковић“ у Нишу, „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду и Десетој београдској гимназији „Михајло Пупин“.

Министар је навео и да се у нашим гимназијама реализује и билингвална настава на српском и још 5 страних језика – енглеском, француском, руском , немачком и италијанском.

Ово и јесте суштина нашег рада – да се створе програми и могућности и да имамо наставнике који то умеју да спроведу у дело и да мотивишу ученике који са великом жељом остварују ове програме и постижу велике успехе, на понос свих нас“, казао је министар.

Министар ће током дана обићи ученике првог разреда у Основној школи „Чибуковачки партизани“ у Краљеву, као и ученике и наставнике у Шумарској  школи у истом граду.

Loading