ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Следеће године 1159 студента више на ИТ смеровима

У оквиру реализације Акционог плана министарског тима Владе Републике Србије за подстицај развоја ИТ сектора, на састанку министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, председника Комисије за акредитацију Ћемала Долићанина и декана 25 факултета договорено је да се уписне квоте за 2017/2018 школску годину на факултетима који образују ИТ стручњаке повећа за 1123 нових студената.

Претходно се Министарство просвете, науке и технолошког развоја обратило ректоратима и факултетима који образују ИТ стручњаке како би размотрили могућност повећања броја студената на тим студијским програмима. Од факултета су добијени предлози да се 29 студијских програма иновира, развије 10 нових, што води повећању уписних квота.

На састанку je дискутовано о неопходним условима за проширење дозволе за рад и предстојеће акредитације. Препорука факултетима и универзитетима је да одмах приступе иновирању елабората и документације за предстојећу акредитацију и обезбеђењу потребног броја наставника и сарадника. Састанку је присуствовала и помоћник министра за високо образовање Весна Мандић.

Loading