ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сaрадња Министартсва и ХЕРЕ тима на унапређењу високог образовања

На основу Закона о државној управи министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић именовао је Стручни тим за реформу високог образовања (ХЕРЕ тим).

За председника Стручног тима именован је проф. др Драган Лончар, редовни професор Економског факултета Универзитета у Београду, који је 2001.године од стране Ректората Универзитета у Београду проглашен за студента генерације Економског факултета у Београду. Као стипендиста Shell Centenary Scholarship Fund, Лончар је 2003. године завршио магистарске студије из области менаџмента на University of Cambridge у Великој Британији. Докторирао 2007. године на Економском факултету у Београду. Као стипендиста Fulbright Foundation, 2009. године завршио постдокторске истраживачке студије, из области финансијског менаџмента, на University of Chicago, а носилац је престижне CFA лиценце.

За чланове Стручног тима именовани су проф. др Владимир Џамић, проф. др Гордaна Кокеза, проф. др Ненад Зрнић, проф. др Синиша Ђурашевић, проф. др Дејан Филиповић, проф. др Бојан Крстић, проф. др Марија Кузмановић, проф. др Татјана Цветковски, проф. др Лидија Барјактаревић и Вукашин Гроздић, докторант.

Стручни тим разматра и прати стање споровођења Болоњског и Лисабонског процеса у области високог образовања, предлаже смернице за унапређење спровођења процеса и предлаже мере и активности за унапређење високог образовања и укупне реформе образовања у Републици Србији.

Министарство ће веома интензивно сарађивати са члановима ХЕРЕ тима у даљем унапређењу високог образовања.

Loading