ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Србиjа има амбициjе да подигне ниво квалитета образовања

Србиjа има амбициjе да подигне ниво квалитета образовања и дугорочно реши статус запослених у образовању, изjавио jе данас министар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић на отварању Eвропске конференциjе синдиката образовања.

„Држава Србиjа jедна jе од слабиjе средње развиjених земаља коjа покушава да пронађе своj европски пут, имамо велике амбициjе да подигнемо ниво квалитета образовања у нашоj земљи и да уjедно нађемо добар синдикални диjалог“, рекао jе Шарчевић, додајући да 37 година ради у образовању на различитим пословима тако да „познаjе систем из свих његових аспеката“.

„ Испред мене су два велика задатка, да дугорочно решимо статус запослених у образовању кроз равноправно учешће на свим аспектима буџета Србиjе и с друге стране, да поправимо многе ствари коjе би биле корисниjе за квалитетниjе образовање“, рекао jе министар.

Шарчевић каже и да Србиjа има талентоване ђаке, сjаjне наставнике, тако да ће рад на њиховоj бољоj мотивациjи и стандарду, као и на квалитетноj обуци за рад, за њега представљати наjбитниjе циљеве.

„Не бавим се политиком, него са колегама из образовања и владе могу да нађем прави пут да направимо прво стабилан систем, на коjи можемо да надградимо све елементе квалитетног образовања“, нагласио jе министар., додаjући да управо наjвише жели да поправи и „подигне“ основно и средње образовање.

Главна тема Eвропске конференциjе синдиката, на коjоj jе око 350 делегата из 48 земаља jе: „Jачање синдиката образовања: кључ за промоциjу квалитетног образовања“.

Loading