ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Србија земља шампиона“

Најбоља од 16 екипа вождовачких основних школа, које су ове године учествовале на спортском квизу „Србија земља шампиона“, је екипа ОШ „Бранислав Нушић“. Tакмичење је одржано у Основној школи „Змај Јова Јовановић“ у организацији Градске општине Вождовац и Удружења педагога физичке културе Вождовца.

Квиз је отворио министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, а својим присуством подршку овом пројекту пружили су председник Општине Александар Савић, градски менаџер Горан Весић, члан Већа града Београда Тања Попoвић и в.д. градског секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Министар Шарчевић је рекао да му је велика част, што он, као вождовачки ђак средњошколац, отвора квиз знања. „Волео бих да се на ову нову традицију, коју је започела Градска општина Вождовац, угледају и друге општине у Београду и Србији“, рекао је Младен Шарчевић. Он је нагласио да Вождовац и на овај начин бригом о најмлађима показује успешност.

Градски менаџер Горан Весић је рекао да је општина Вождовац  јединствена и по томе што свим ђацима првацима поклања торбе и пернице, „а тај пример би могле да следе и друге општине“, и додао да на уређењу школских објеката заједно раде Општина, Град и Република. „Град  је ове године издвојио 35 милиона динара за спортска такмичења у школама. До пре неколико година та издвајања су износила шест милиона динара. То је показатељ колико се сви заједно трудимо да што више улажемо у школе и образовни систем“, истакао је градски менаџер.

Весић је напоменуо и да је најављено да ће управо ова школа прихватити идеју о школским униформама, чиме се иначе додатно уводи ред у школама. Председник Општине Александар Савић и директорка ОШ „Змај Јова Јовановић“ Весна Животић обишли су са гостима учионице опремљене видео бимом и пројектором. Том приликом председник Савић је рекао да је изузетно поносан на ово такмичење које је конципирано тако да ученици кроз забаву дођу до нових сазнања из области спорта. Он је  присутне госте упознао и са радовима који су изведени у свим вождовачким основним школама – постављањем видео надзора, заштитних ограда и санацијом тоалета.

Ове године је учествовало 16 основних школа, а такмичили су се ђаци седмог и осмог разреда. Најбоље четири екипе које су одмериле знање у финалном надметању су екипе ОШ „Јајинци“, ОШ „Доситеј Обрадовић“, ОШ „Војвода Степа“ и ОШ „Бранислав Нушић“, која је освојила прво место.

 

Loading