ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Студентски дом „Мика Митровић“ добио реновиране спортске терене и теретану на отвореном

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас у студентском дому „Мика Митровић“ у Београду отварању отварању реновираних спортских терена и нове теретане на отвореном, која је прилагођена студентима са инвалидитетом.

У овај важан пројекат уложено је 30 милиона динара, а Министарство је од тога донирало око 9 милиона динара. Заједнички циљ свих нас је да обезбедимо што боље услове за боравак наших студента у студентским домовима, али и квалитетне услове у којима могу да проведу своје слободно време и да се посвете физичкој активности“, рекао је он.

Како је истакао, посебно је важно што на овај начин унапређујемо спортски живот и мотивишемо студенте да се баве спортом.

Ово је велика могућност, не само за студенте из овог дома, већ и из осталих 13 домова у Београду, који ће такође моћи да користе ове терене. На овај начин омогућавамо им да имају савремене и квалитетне услове за бављење спортом, као и да усвајају здраве животне навике“, рекао је министар.

МИнистар је додао да ће ово бити место за рекреацију, али и за забаву и дружење, а моћи ће да се организују и такмичења поводом Дана студената.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставиће улагања у изградњу нових студентских домова и проширење капацитета постојећих, како би студенти добили још боље услове за рад и учење“, рекао је министар.

Loading