ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Светска банка изразила задовољство због великог напретка у изради Акционог плана

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић разговарао је данас са делегацијом Светске банке у Републици Србији коју је предводио шеф Канцеларије Светске банке Стефан Ндегва.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Ндегва је изразио задовољство због великог напретка у изради Акционог плана за спровођење стратегије Научног и технолошког развоја Републике Србије за период 2016-2020, за који сматра да је добар алат који ће помоћи да се убрза напредак и развој у области науке.Он је истакао да је сарадња са Министарством просвете, науке и технолошког развоја у протеклом периоду била интензивна и успешна, те да се бројни пројекти реализују захваљујући заједничким напорима.

Министар Шарчевић је уверен да  ће се успешна сарадња наставити. Верујем да ће још више младих истраживача из Србије бити укључено у пројекте Светске банке. Као посебно важно министар је истакао заједничке активности експерата Светске банке и тима Министарства на  изналажењу модела финансирања науке.

Буџет за науку повећан је за више од 15 одсто у 2018.години, један део је за плате али значајан део и за развој, нагласио је Шарчевић. Министар је поновио да следи рад на сва три нова закона – Закона о научноистраживачкој делатности, Закона о финансирању високог образовања и Закона о иновационој делатности.

Loading