ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Трећи дан сајма Путокази

У среду, 8. марта 2017. године, последњег излагачког дана на Сајму образовања „Путокази“ на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја представиле су се пољопривредне школе из различитих крајева Србије: Пољопривредна школа са домом ученика из Шапца, Пољопривредна школа са домом ученика из Ваљева, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Свилајнца и Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца.
На штанду Министарства током дана су се смењивали резултати рада ученика који се обучавају у областима пољопривреде и прехране и посетиоци Сајма могли су да виде разноврсне производе – од свежег воћа и поврћа, преко зачинског, лековитог и ароматичног биља, туршије, ајвара, џема, пекмеза, меда, до месних и млечних прерађевина, вина и ракије. Затим, могле су се видети различите врсте брашна, али и да се пробају укусни пекарски производи. Посетиоци су могли да виде и моделе и инструменте које користе ветеринарски техничари, а у једном тренутку на штанду се налазила и опрема за џокеја, пар зечева и папагаја и на радознала питања посетиоца одговарали су ученици-зоотехничари. Да штанд буде разнобојан и мирисан побринули су се ученици хортикултуре својим цветним аранжманима и вртларским ремек-делима, којима убирају и бројне награде на такмичењима.
Све четири школе представиле су на најбољи могући начин своје моделе дуалног образовања и показале своју добру праксу, која сигурно може да служи за пример и другим школама у Србији и шире.

Loading