ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Тумбај Група оснива медицински универзитет и болницу у Србији, инвестиција од 250 милиона евра

Тумбај Група, највећа компанија која се бави здравственим услугама и образовањем у тој области у Уједињеним Арапским Емиратима, инвестираће више од 250 милиона евра у оснивање новог медицинског универзитета у Србији, изградњу студентског кампуса и клинике.

Укупан број запослених на „Gulf“ медицинском универзитету и „Тумбај“ болници требало би да буде око 5.000 и укључивао би запослене од техничког особља, медицинских сестара и техничара, до лекара разних специјализација.

Током октобра или почетком новембра, биће састанак на којем ћемо разговарати о локацији за градњу целовитог медицинског кампуса, који ће у свом саставу имати нови универзитет, клинику и објекте за смештај студената. Нови универзитет имаће више студијских програма и биће одлична прилика за домаће, али пре свега за стране студенте, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Пројекат, који је пре годину дана са Тумбај Групом започело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, озваничен је потписивањем више меморандума током недавне посете Уједињеним Арапским Емиратима министра просвете и представника Министарства здравља.

Министарство здравља и Министарство просвете удружили су снаге и прешли у конкретно договарање око пројекта доласка Тумбај групе у Србију. Они би у првој фази користили болнице нашег КБЦ-а у Београду, који је уједно и наставна база Медицинског факултета Универзитета у Београду. У другој фази кренули би у изградњи сопствене клинике, рекао је Шарчевић.

Министар је истакао да је долазак Тумбај Групе у Србију изузетна шанса да, кроз заједничку сарадњу, на новом универзитету посао нађу млади стручњаци из Србије.

Они би ту радили за одличне плате. То би их мотивисало да остану у земљи, допринесу својој каријери, развоју здравствене заштите у Србији, али и подизању квалитета здравственог образовања, објаснио је Шарчевић.

Тумбај Група, чије је седиште у УАЕ, поседује више клиника са универзитетским центром, како у Емиратима, тако и у Индији и Јужноафричкој Републици.

Долазак у Србију биће њихов улазак на европско тле. Реч је о веома успешној компанији, која је позната по иновативним приступима у медицини, како у медицинском образовању тако и када је реч о методама лечења, закључио је Шарчевић.

Loading