ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Атини одржана конференција „Демократија у акцији“

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја учествовали су на конференцији ,,Демократија у акцији,“ која је одржана 6. и 7. јуна у Атини.

Конференција је омогућила преглед образовних ресурса развијених у оквиру образовних програма Савета Европе и подстакла је синергију у промоцији демократије и људских права у области образовања.

Различити типови ресурса, као и инклузивни приступи у образовној пракси, представљени су у вези са мрежом демократских школа, као и имплементацијом Референтног оквира компетенција за демократску културу. На конференцији је поред представника МПНТР, учествовао и  представник ЗУОВ који су разменили своја искуства са 120 колега из земаља чланица Савета Европе.

Конференција је била и прилика за покретање новог сајта www.living democracy.com  који је развио педагошки Универзитет у Цириху у сарадњи са Саветом Европе.

Преведени и адаптирани приручници са тог сајта налазе се и на сајту министарства https://prosveta.gov.rs/materijali-savet-evrope/ као и на сајту https://www.living-democracy.rs/  како би наставницима били доступни за коришћење.

Конференција је организована у сарадњи Савета Европе, Универзитета за образовање наставника у Цириху и Министарства образовања, истраживања и религијских послова Грчке, које је било домаћин.

Loading