ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Београду одржан дводневни Иновациони камп 2017.

У Научнотехнолошком парку Београд, 14. и 15. децембра 2017. одржан је Иновациони камп у Београду. Овај Камп је организован у циљу бољег  разумеавња  потреба софтверских компанија, ради дефинисања будућих  приоритета за  иновациону политику у Србији, и представља први у низу оваквих догађаја који ће бити организовани у наредном периоду као део Процеса предузетничког откривања, односно учешћа свих заинтересоваих страна у изради Стратегије истраживања и иновација за паметне специјализације Републике Србије.

Овај камп окупио је из Србије и земаља Западног Балкана представнике софтверских компанија, креаторе јавних политика, стручњаке из софтеверске индустрије и представнике академске заједнице, како би се разговарало о  кључним изазовима наше софтверске индустрије, у циљу обезбеђивања услова за креирање њеног будућег развоја.

По узору на већ одржане иновационе кампове у Амстердаму, Барселони, Братислави и Солуну, овај скуп организовали су Министартво просвете, науке и технолошког развоја, Републички секретаријат за јавне политике, Институт Михајло Пупин, уз подршку Заједничког истраживачког центра  Европске Комисије и НТ Парка Београд.

Иноавциони камп Београд отворили су Виктор Недовић, испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и Јасна Атанасијевић, испред РСЈП, нагласивши значај консултативног процеса у креирању докумената јавних политика. Такође је истакнуто да је веома значајно да се  израда докумената јавних политика базира на квалитетним анализама и подацима. Такав приступ, који је у складу и са европском методологијом, као и хоризонтална координација јавних политика, треба  да доведу до приоритетних области развоја, које ће бити дефинасане овом стратегијом.

Loading