U Novom Sadu održano republičko takmičenje učenika u oblasti proizvodnje i prerade hrane
U Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu je od 16. do 18. maja održano 15. republičko takmičenje učenika srednjih stručnih škola u oblasti proizvodnje i prerade hrane. Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja „Al se nekad dobro jelo“ , učenici i nastavnici iz 27 srednjih stručnih škola, pored sjajne prilike za druženje uživali su i u toploj atmosferi koju su stvorili domaćini.
Posle sjajne priredbe učenika iz Novog Sada o shvatanju hrane nekad i sad u Vojvodini i zvuke tamburica započelo je takmičenje u kome je učestvovalo 56 učenika u četiri kategorije– obrazovna profila– prehrambeni tehničar, tehničar za biotehnologiju, mesar i pekar. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja su:
PREHRAMBENI TEHNIČAR
1. Danijela Bartuš, Hemijsko-tehnološka škola,Subotica
2. Uroš Marić, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola,Beograd
3. Nataša Necić,Tehnička škola „Pavle Savić“, Novi Sad
3. Milica Stevanović,Tekstilno-tehnološka škola „Despot Đurađ“,Smederevo
TEHNIČAR ZA BIOTEHNOLOGIJU
1. Andrijana Subotin,Tehnička škola „Pavle Savić“, Novi Sad
2. Ana Krstić, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola, Beograd
3. Nevena Matković, Hemijsko-tehnološka škola, Kruševac
MESAR
1. Milovan Grubanović, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola, Beograd
2. Veljko Trifunović,Tehnološka škola,Paraćin
3. Velibor Lazarević,Prehrambeno-hemijska škola, Niš
3. Novica Petrović,Poljoprivredno-hemijska škola, Obrenovac
PEKAR
1. Marina Simić, Tekstilno-tehnološka škola „Despot Đurađ“,Smederevo
2. Tanja Miholčić, Tehnička škola „PavleSavić“,Novi Sad
3. Dejan Nikolić, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“,Požarevac