U Novom Sadu održano republičko takmičenje učenika u oblasti proizvodnje i prerade hrane

U Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu je od 16. do 18. maja održano 15. republičko takmičenje učenika srednjih stručnih škola u oblasti proizvodnje i prerade hrane. Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja „Al se nekad dobro jelo“ , učenici i nastavnici iz 27 srednjih stručnih škola, pored sjajne prilike za druženje uživali su i u toploj atmosferi koju su stvorili domaćini.

Posle sjajne priredbe učenika iz Novog Sada o shvatanju hrane nekad i sad u Vojvodini i zvuke tamburica započelo je takmičenje u kome je učestvovalo 56 učenika u četiri kategorije– obrazovna profila– prehrambeni tehničar, tehničar za biotehnologiju, mesar i pekar. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja su:

PREHRAMBENI TEHNIČAR

1. Danijela Bartuš, Hemijsko-tehnološka škola,Subotica

2. Uroš Marić, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola,Beograd

3. Nataša Necić,Tehnička škola „Pavle Savić“, Novi Sad

3. Milica Stevanović,Tekstilno-tehnološka škola „Despot Đurađ“,Smederevo

TEHNIČAR ZA BIOTEHNOLOGIJU

1. Andrijana Subotin,Tehnička škola „Pavle Savić“, Novi Sad

2. Ana Krstić, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola, Beograd

3. Nevena Matković, Hemijsko-tehnološka škola, Kruševac

MESAR

1. Milovan Grubanović, Hemijsko-prehrambeno, tehnološka škola, Beograd

2. Veljko Trifunović,Tehnološka škola,Paraćin

3. Velibor Lazarević,Prehrambeno-hemijska škola, Niš

3. Novica Petrović,Poljoprivredno-hemijska škola, Obrenovac

PEKAR

1. Marina Simić, Tekstilno-tehnološka škola „Despot Đurađ“,Smederevo

2. Tanja Miholčić, Tehnička škola „PavleSavić“,Novi Sad

3. Dejan Nikolić, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“,Požarevac

Loading