ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Новом Саду отворен Сајам образовања „Путокази“

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас Сајам образовања „Путокази“ у Новом Саду и том приликом истакао је да је Стратегија образовања и васпитања до 2030. године путоказ за унапређење квалитета образовања.

Он је рекао да претходни период није био лак и да је био изазован за сваку област рада, па тако и за образовни систем.

Ружић је истакао да је упркос томе, ни на тренутак није стало унапређење квалитета наставе, услова за учење и боравак деце, као и за развој компетенција наставника.

„Усвојена  је Стратегија развоја образовања и васпитања до 2030. године, чија ће адекватна примена омогућити да још више деце буде обухваћено образовањем, да пратимо захтеве и потребе тржишта рада и да у складу са тим развијамо знања, вештине и компетенције“, рекао је он.

Он је истакао да ће на штанду Министарства на сајму бити представљено дуално образовање, као и које се стипнендије додељују ученицима и студентима.

Министар је рекао да у дуалном систему има 10.000 ученика, 54 дуална образовна профила у преко 150 средњих стручних школа и око 880 укључених компанија.

Loading