ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У оквиру сабора Републике Србије и Републике Српске сусрет директора школа које носе име песника Бранка Радичевића

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске данас је одржан сусрет директора школа које носе име песника Бранка Радичевића.

Директори су обишли Основну школу „Бранко Радичевић“ на Новом Београду и присуствовали приредби коју су, поводом 200 година од рођења за српску књижевност значајног писца, припремили ученици ове школе.

Помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић пожелео је добродошлицу директорима школа из Републике Српске и истакао да су ученици основних школа будућност нашег народа.

Од кључне важности да им пружимо најбоље могуће образовање, засновано на савременим педагошким методама, али и укорењено у нашој богатој културној и историјској традицији. Овај Сабор нам омогућава да размотримо најбоље праксе, иновације и искуства која могу допринети овом циљу“, рекао је помоћник министра Пашић.

Директори школа које носе име песника Бранка Радичевића одаће почаст српском песнику и положити венац на споменик песнику на Калемегдану.

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске, министарка просвете Републике Србије проф. др Славице Ђукић Дејановић и министарке просвете и културе Републике Српске Жељке Стојичић са одржаће данас, у 14 часова, у Влади Србије заједнички састанак са директорима школа.

 

Loading