ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У последње четири године за реконструкције школа и домова за смештај ученика и студената утрошено 300 милиона евра

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, приликом посете Чачку најавио је доградњу објекта Факултета техничких наука у том граду, кроз изградњу нове ламеле, као и реконструкцију и енергетску санацију постојећег објекта.

Започели смо пројекат проширења зграде факултета и он ће бити проширен за 3000 квадрата. Чачак постаје град знања и науке, доказ за то је и нови Технолошки парк, изјавио је министар Шарчевић. Он је похвалио рад факултета и високе школе током наставе на даљину и оценио да су наставници, професори и студенти брзо прилагодили таквом начину рада.

Министар је заједно са челницима града посетио и Медицинску школу, као и Основну школу „Ратко Митровић“.

Са вама, као струковном школом, можемо да се хвалимо. Видим да сте искористили сваки метар, како би ученицима омогућили праксу која им је потребна, рекао је министар. Он је, након обиласка Медицинске школе  навео да је потребно да се обнови рачунарска опрема и најавио да ће ова школа добити нову компјутерску опрему. 

У Основној школи „Ратко Митровић“ у току је потпуна реконструкција објекта, а средства је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима.

У последње четири године за реконструкције школа и домова за смештај ученика и студената утрошено је 300 милиона евра – истакао је министар и најавио да ће бити нових грантова за побољшање инфраструктуре образовних установа. У овој школи, током реконструкције биће урађени и спортски терени. Према министровим речима, то је важно за младе генерације које долазе како би имале све неопходно за спортске активности.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић нагласио је да постоји сјајна сарадња Министарства просвете, науке и технолошког развоја и града Чачка и као један од доказа за то, навео изградњу ученичког и доградњу студентског дома. Он је навео да локална самоуправа заједно са Министарством улаже у инфраструктуру основних и средњих школа, као и високошколских установа.  Према речима градоначелника Чачка добри су планови за будућност, а пре свега, „захваљујући министру Шарчевићу за све што је урађено у претходне три године за читав Моравички округ“.

Министар  Шарчевић посетио је и данас  Основну школу „Мито Игумановић“ у  Косјерићу. Он је током разговора са директорима основних и средњих школа, председником општине и представницима школске управе, договорио да у средњој школи и даље остану два одељења економског техничара.

Техничка школа у Пожеги је изузетна и то показују награде. Овај центар се прославио својим радом и наставите да развијете кадрове који су нам потребни, истакао је министар Шарчевић током посете Техничкој школи у Пожеги. Он је, такође, рекао да постоји одлична сарадња између локалне самоуправе и образовних институција и навео да ће се у сарадњи са општином радити на доградњи школе. 

Loading