ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученици Ваздухопловне академије добили најсавременије услове за учење

Реконструисани објекат Ваздухопловне академије у Београду у коме се ученици школују по дуалном моделу данас је свечано отворен.

Догађају су присуствовали помоћница министра за дуално образовање и васпитањe Габријела Грујић, шеф Одељења за истраживање образовних система Швајцарског економског института Урсулa Ренолд, секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и члан градског већа Драгомир Петронијевић.

Помоћница министра истакла је да Ваздухопловна академија већ дуги низ година успешно образује кадрове за потребе војске, полиције, али и компаније Ер Србија, Аеродром Никола Тесла и Јат технику.

Креирање свих профила ове школе по дуалном моделу и активно увођење најсавременијих знања из области индустрије 4.0 у оквиру профила авио-мехатроничар резултирало је потписивањем меморандума са немачком авио компанијом МТУ, као једном од лидерских у свету за сервисирање и производњу авио мотора. Податак да је компанија образовање издвојила као један од пресудних фактора за долазак у Србију говори у прилог томе да је наш модел дуалног образовања савремен и да квалитет стечених знања, вештина и ставова чини младе људе запошљивим одмах након школовања,  нагласила је Грујић.

Шеф Одељења за истраживање образовних система Швајцарског економског института Урсулa Ренолд рекла је да је импресионирана новим просторијама Ваздухопловне академије.

Швајцарска би била поносна када би имала овакве просторије у центру града. Честитам овом приликом Граду Београду, као и министарству на успешној сарадњи. Поносна сам што сам партнер на овом пројекту. Мислим да Србија може бити узор читавом Балкану у дуалном образовању, изјавила је Ренолд.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак навео је да је Београд у претходне две године у ову школу уложио више од 70 милиона динара.

Директор Ваздухопловне академије Горан Цвијовић и командант Хеликоптерске јединице МУП-а Србије потпуковник Ненад Недић потписали су са ученицима и њиховим родитељима прве уговоре са елементима дуалности у српском ваздухопловсту.

Догађају су присуствовали и подсекретар за образовање и дечију заштиту Игор Раичевић и Иван Зекавица, директор компаније Фесто у Србији.

Loading