ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученик школе Техноарт представља Србију на Међународни фестивал уметности ученика средњих школа у Токију

Међународни фестивал уметности ученика средњих школа биће одржан у Токију од 4. до 15. августа 2021. године, у организацији Међународне фондације за уметност и културу – IFAC.

Представник Републике Србије на овој еминентној манифестацији је Стефан Гледић, ученик трећег разреда Cредње школе за машинство и уметничке занате Техноарт из Београда. Његово дело „Летећи град“ једногласно је одабрала петочлана Комисија, као најбоље по квалитету и коришћеној ликовној техници при интерпретацији оригиналне и маштовите уметничке идеје.

Стефан је победио на Јавном позиву Министарства просвете, науке и технолошког развоја, чији циљ је унапређивање ученичких компетенција из области културе и уметности, креативне активности и мобилност у образовању, као и јавна видљивост ученичких креативних вештина и сарадња у области уметничког образовања и изражавања, размена знања и искустава са ученицима из читавог света и представљање националних карактеристика културе.

Због пандемије вируса Ковид 19, 22. по реду Међународни фестивал уметности ученика средњих школа одржаће се онлајн. Најбољих 500 радова ученика из читавог света биће изложено у токијском Центру за националну уметност од 4. до 15. августа.

 

Loading