ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Учешће Министарства на Сајму образовања и наставних средстава 26-30. октобар 2016. године

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ове године учествује као излагач на Сајму образовања и наставних средстава, 26-30. октобра 2016. године, у Хали 2 (ниво Б) Београдског сајма.

Идеја учешћа Министарства је да практично, кроз конкретне примере и на непосредан и креативан начин приближи свим посетиоцима Сајма разноврсне и актуелне теме образовања, обухватајући различите нивое и форме образовања.

На питање шта је то модел дуалног образовања, како конкретно функционише и које резултате даје, одговор ће нам на штанду Министарства у среду 26. и петак 28. октобра дати саме школе и факултети, који већ успешно примењују тај модел.

Тајну свог успеха у четвртак 27. октобра посетиоцима Сајма откриће основне школе, које су на нивоу целе Србије препознате као позитивни примери школa које су самостално развиле добре праксе и моделе образовања и које континуирано настоје да унапреде свој рад активним приступом савладавања изазова.

Све недоумице у вези са инклузивним образовањем и социјалном инклузијом деце, ученика, младих и одраслих биће разјашњене у суботу 29. октобра на штанду Министарства, кроз представљање добре праксе, активности Вршњачке мреже подршке и одговоре на најчешћа питања. Посетиоци ће тог дана моћи да чују и који су кораци предузети на унапређивању доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања.

Како су наука и технологија покуцала на врата ђака и свих радозналих људи широм Србије захваљујући Мрежи научних клубова и како неформалном образовању може да се приступи на оригиналан начин у складу са локалним потребама и интересовањем испричаће нам Центар за промоцију науке такође у суботу 29. октобра.

Своје вишегодишње искуство у увођењу и примени ђачког предузетничког учења поделиће са посетиоцима Сајма у недељу 30. октобра, четири основне школе које су део европског пројекта промовисања укључивања предузетничког учења и предузетничке писмености у осам земаља Југоисточне Европе, међу којима је и Србија.

ПРЕУЗМИТЕ АГЕНДУ

Дођите да учимо заједно!

 

Loading