ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Учешће на Регионалним европским консултацијама УНЕСКА о Отвореним образовним садржајима ( ОER )

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја учествовало је на Регионалним консултацијама УНЕСКА о Отвореним образовним садржајима, од 23. до 25. фебруара 2017. године на Малти, кога су представљале државни секретар Гордана Предић и посебни саветник министра Драгана Миловановић. Домаћини овог скупа су били министарка образовања, науке и спорта  Словеније  Маја Маковец Бренчић и министар образовања и запошљавања Малте Еварист Бартоло.

Циљ ових  консултација је  дефинисање изазова који су се појавили пред широм и обухватнијом  употребом  отворених  образовних садржаја у европским земљама  и стварањем стратегија  за превазилажење истих, а у односу на које ће се донети закључци у виду смерница за развој и употребу на II светском конгресу ООС , који ће се одржати током септембра 2017. у Љубљани.

У оквиру прегледа досадашњих националних тенденција, достигнућа и праваца развоја, државни секретар Гордана Предић је презентовала досадашње резултате нашег образовног система у овом правцу. Презентација је наишла на одобравање, о чему сведочи и потврда господина Доминика Ора, представника  Истраживачког института за економију у образовању и друштвеним односима из Берлина, да се  напори које је Србија уложила а које смо предочили уврсте у  OECD извештај о отвореним образовним садржајима.

Званичан извештај погледајте ОВДЕ

Loading