ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Учитељица из Крагујевца награђена специјалном плакетом за најплеменитији подвиг године

Специјалну плакету за најплеменитији подвиг године, коју додељује компанија „Вечерње новости“, ове године добила је Горица Димитријевић, учитељица крагујевачке Основне школе „Светозар Марковић“.

Горици је одато признање јер је својој ученици Теодори Врањешевић (11) из Крагујевца, која се од тешке болести лечила две године у Немачкој и где јој је трансплантирана коштана срж, индивидуалну наставу свакодневно држала путем видео-линка, односно „скајпа“.

Како се наводи у образложењу, то је радила потпуно добровољно, без икакве накнаде, само да Теодора не заостане са наставом због лечења.

Својим ђацима у Основној школи `Светозар Марковић` у Крагујевцу, учитељица Горица Димитријевић одржала је најважнију лекцију. Лекцију хуманости, другарства, поштовања, наводи се у образложењу.

Горица је готово две године, без трунке двоумљења, посветила све своје слободно време и одржавала индивидуалне часове Теодори, која је успешно завршила разред, победила болест и вратила се у свој Крагујевац 11. јула.

У традиционалној акцији „Вечерњих новости“ „Најплеменитији подвиг године“ жири је 56. пут изабрао најбоље међу хуманим и несебичним људима који су обележили 2018.

У жирију, којем је по традицији председавао академик Матија Бећковић, били су и академик Душан Ковачевић, начелник ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић, глумице Рада Ђуричин и Тања Бошковић, директор компаније „Комтрејд“ Веселин Јевросимовић, хуманиста Арно Гујон, модна креаторка Верица Ракочевић, новинар Бранко Станковић и главни и одговорни уредник компаније „Новости“ Милорад Вучелић.

Loading