ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Учнићемо све да заштитимо ученике и наставнике

Поводом туче ученика у Средњој школи за негу лепоте на Вождовцу, помоћник министра за инспекцијске послове Богољуб Лазаревић изјавио је да случајеви насиља у школама, нажалост, нису ретка појава и поред свих превентивних активности које предузима Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са осталим државним институцијама и образовним установама.

Mинистарство ће предузети мере како би биле утврђене околности под којима је дошло до овог нежељеног случаја, као и поступака које је школа предузимала у циљу превенције, односно спречавања насиља.

„Изјава директорке да је то свакодневна појава и да је школа немоћна да спречи овакве и сличне случајеве је помало изненађујућа. Уколико школа није сама способна да реши ову или сличне ситуације била је дужна да се обрати осталим надлежним институцијама за помоћ како до оваквих нежељених ситуaција не би долазило“, рекао је Лазаревић

Министарство ће, према његовим речима, учинити све да заштити ученике и наставнике ове, али и свих других школа, јер је њихова безбедност приоритет, сарађујући са свим државним институцијама, а пре свих, са Министарством унутрашњих послова.

„Без обзира на све до сада предузете активности Министарство ће и даље унапређивати рад на пољу безбедности у образовним установама како би се овакав начин понашања искоренио или свео на најмању могућу меру “, закључио је Лазаревић.

 

Loading