ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Усвојена Стратегија научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016. до 2020. године – „Истраживање за иновације“

На предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Влада Републике Србије усвојила је, на седници одржаној 03. марта 2016. године, Стратегију научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016. до 2020. године – „Истраживање за иновације“.

Стратегијом су, на основу анализе тренутног стања и кључних проблема, утврђени циљеви у области науке и иновација у Републици Србији до 2020. године, као и инструменти и смернице за њихово остварење.

Визија Стратегије је да у року од пет година наука у Републици Србији буде заснована на систему који подржава изврсност у науци и релевантност за економски развој, конкурентност привреде у Републици Србији, као и развој друштва у целини.

Мисија Стратегије је успостављање делотворног националног истраживачког и иновационог система интегрисаног у Европски истраживачки простор који се ослања на партнерства у земљи и иностранству и доприноси економском расту, друштвеном и културном напретку, подизању стандарда грађана и квалитету живота.

Текст Стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016. до 2020. године – „Истраживање за иновације“ биће објављен у Службеном гласнику и доступан на интернет страници Министарства.

Loading