ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ваздухопловна академија обележила 100 година од оснивања

Ваздухопловнa академијa у Београду, која образује стручњаке за цивилно и војно ваздухопловство, обележила је јубилеј – 100 година од оснивања.

Државни секретар проф. Др Ивица Радовић честитао је Ваздухопловној академији овај велики јубилеј и пожелео им пуно успеха у будућем раду.

Истакао је да је Ваздухопловнa академијa данас водећа установа за обуку пилота, авио инжењера, контролора летења, али и других стручњака у оквиру дуалног образовања.

“Данас је Ваздухопловна академија модерна образовно-васпитна установа која ученицима обезбеђује висок степен знања из стручних и општеобразовних предмета. Кабинети, радионице, лабораторије и симулатори су добро опремљени савременим наставним средствима и уређајима из подручја рада саобраћај и машинство и обрада метала”, рекао је Радовић.

Министарство просвете ће, како је рекао, и даље подржавати сваку успешну иницијативу ваше школе која свој квалитет у раду заснива на професионализму, посвећености али и дугој и богатој традицији. 

Због тога је Ваздухопловна академија, као једна од најстаријих стручних школа, тако значајан чинилац нашег система стручног образовања”, рекао је он.

 

Loading