ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Велика подршка италијанских компанија дуалном образовању у Великој Плани

Помоћница министра за стратешко планирање Гарбијела Грујић отворила је данас у Техничкој школи „Никола Тесла“ у Великој Плани прву савремену учионицу-лабораторију за образовање младих у области машинства. Учионицу је донирала италијанска компанија Промекс у оквиру оболежавања 10 година пословања у Србији.

Грујић је рекла да је отварањем лабораторије компанија Промек показала да подржава стратешки важан задатак Владе Републике Србије, увођење дуалног и предузетничког образовања.

Верујем да ће млади људи стећи квалитет образовања и компетенција које су неопходне да би се запослили у вашој компанији, поручила је Грујић.

Генерални директор компаније Лука Нанети је рекао да је план Промека да у наредним годинама производња буде повећана, а самим тим и број запослених, нагласивши важност сарадње школе и предузећа.

Економски аташе амбасаде Италије у Београду, Фабрицио Косими, истакао је да је данашња донација добар пример повезивања школе, образовања и индустрије, и изразио наду да ће она бити добар сигнал другим компанијама.

Свечаности су присуствовали представници кластера италијанских компанија у Србији, Confindustria, и још једном показали висок ниво подршке коју пружа италијанска влада процесу унапређења дуалног образовања у Србији.

Loading