ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Вербић: Важно је да чујемо мишљење ученика о образовним профилима у средњим стручним школама

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић посетио је Хемијско-технолошку школу у Суботици, како би у разговору са ђацима стручних школа – Хемијско –технолошке, Техничке и Политехничке – сазнао какво је њихово виђење образовног система.
Kако је креирање образовних профила резултат усаглашавања потреба школа, локалних самоуправа и Министарства просвете, науке и технолошког развоја министар Вербић је желео да и ђацима пружи могућност да искажу своје потребе, те да на тај начин допринесу формирању нових, напреднијих образовних профила.
– Врло често заборављамо да питамо ученике шта они желе, како они виде своју каријеру и да ли сматрају да је перспеспективан њихов образовни профил. Сматрамо да је јако важно да знамо њихово мишљење, јер је циљ конкурса увођење нових и савременијих образовних профила – рекао је  министар Вербић., додајући да је јако важно каријерно вођење.и саветовање, како би  ђаци и њихови родитељи имали од кога да добију одговор на оно што их занима, те да би и њихове жеље биле реалније.
Министар Вербић  је разговарао и са представницима локалне самоуправе, као и директорима три  стручне школе. Директор Хемијско-технолошке школе Никола Матковић је изразио уверење да ће таква настојања допринети унапређењу обазовног процеса у стручним школама и да је министар на овај начин добио пуно корисних информација.
Циљ нам је да ђацима омогућимо што боља знања и вештине за наставак школовања, али и запошљавања.
-Права слобода је она која човеку омогућава да бира, а мислим да средње стручне школе омогућавају управо то, могућност даљег школовања и запошљавања. Ми се такође трудимо да код ђака развијемо предузетнички начин размишљања – изјавио је директор Хемијско-технолошке школе, Никола Матковић.

Loading