ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Врата Министарства широм отворена за синдикате

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, сматра да данашњи штрајк просветних радника није оправдан и да су врата Министарства „ширoм oтвoрeнa“ зa свe синдикaтe прoсвeтних рaдникa и дa „нe мoрajу дa куцajу“.

Он је навео да се 2018. године очекује ново повећање плата у просвети.

„Ако је повећање плата, у условима ММФ-а и рестрикција за државу, за просвету већа од осталих делатности, онда је то путоказ да ће у сваком следећем повећању зарада просвета имати више, јер је ред да се примања прoсвeтних рaдникa изjeднaчe сa oстaлимa“, рeкao je министар Шaрчeвић, приликом посете Чачку.

Када је реч о технолошким вишковима у просвети, Шарчевић подсећа да је пре два дана одржан састанак са представницима сва четири синдиката и начелницима Школских управа.

„Испунили смо обећање да ће  сви технолошки вишкови бити збринути . Остало је само 20 школа у којима тај проблем постоји“, нагласио је министар.

Према подацима добијеним од школских управа, од укупно 1772 школа, током преподневне смене  у штрајку упозорења учествовало је 133 средње и  312 основних школа, што је 25,11 одсто.  У послеподневној смени у штрајку упозорења учествовало је 257 основних и 104 средње школе.  У овим школама, у штрајку упозорења учествује више од 50 одсто наставника.

Loading