ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Завршени регионални састанци са запосленима у предшколским установама

У Крагујевцу је одржан шести и последњи регионални састанак ,,У сусрет новој радној години“ са директорима и запосленима у предшколским установама из школских управа Крагујевац, Пожаревац, Јагодина и Краљево, на иницијативу министарке просвете Славице Ђукић Дејановић.

Састанци су претходно одржани у Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару и Ужицу.

Желимо да се захвалимо колегама из предшколских установа, као и колегама из школских управа, на учешћу на регионалним састанцима и на драгоценим предлозима које су дали за унапређивање предшколског васпитања и образовања. Ваша посвећеност и професионализам значајно доприносе развоју система раног образовања, а ваши увиди и искуства ће бити од непроцењиве важности у даљем процесу планирања и примене нових приступа у раду са децом, као и унапређивању законске легислативе“, поручио је помоћник министра Милан Пашић.

Пашић је истакао да је један од закључака састанака, након посета предшколским установама да је видљив труд и ангажовање запослених, као и отвореност за размену идеја и предлога, што ће сигурно довести до значајних побољшања квалитета рада у нашим установама.

Пашић је истакао, да ће само заједничким напорима и у сарадњи са локалним самоуправама, предшколско васпитање и образовање у Србији наставити да се унапређује и одговара на потребе деце и породице.

Упућујемо велику захвалност свима на изузетном доприносу и раду. Радујемо се наставку успешне сарадње и новим идејама које ћемо заједно реализовати“, поручио је Пашић.

Теме састанака који су одржани биле су: изменаме подзаконских акта, унапређивање професионалних компетенција запослених, самовредновање и спољашње вредновање, унапређење безбедности деце и запослених и активности које су усмерене ка заједништву, толеранцији и инклузивној пракси.

Loading