ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Златна плакета за ученичке задруге и дуално образовање на сајму Путокази у Новом Саду

Ваздухопловна академија из Београда добитник је Дипломе са великом златном медаљом на овогодишњем Међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду у категорији „Средње стручно образовање и васпитање за дуално образовање“.

Како су истакли представници школе, добијено признање ће допринети даљем успешном раду у спровођењу дуалног образовања, чиме ће се ученицима омогућити успешна будућа каријера.

Ваздухопловна академија је представила свој програм и на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја као подршка реализацији теме „Пословно име образовања из угла ученичких задруга, компанија и дуалног образовања“.

Посетиоцима Сајма су и друге школе приказале проверене моделе развоја ученика, који ће по завршетку свог средњошколског образовања, бити спремни да знања стечена у школи користе у сложеним условима живота и рада.  

Ученичке задруге су на сајму представиле и Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић” из Пожаревца, Основна школа „Свети владика Николај” из Брадарца и Основна и средња школа „9. мај” из Зрењанина.

Од њих су посетиоци могли да сазнају како је могуће учити и развијати своје компетенције на креативан и занимљив начин и како остварити интеракцију са пословним сектором, промовишући свој рад и заједницу у ширем контексту од школе.

Како су истакле помоћнице министра просвете Габријела Грујић и Весна Недељковић, ове школе су само неке у Србији које су тимским радом својих школских управа, наставника и ученика упознале велики број људи са појмом удруживања и потенцијалом који имају ученичке задруге.

О ученичким задругама и развоју предузетничких компетенција говориле су помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић и саветница за финансијску писменост и предузетништво Гордана Степић.

У блоку који је био посвећен дуалном образовању, о развоју стручног образовања кроз примену Закона о дуалном образовању говориле су помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић и руководилац центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић.

Loading