ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Младен Шарчевић преузео ресор од досадашег министра Вербића

Новоизабрани министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић преузео је данас и формално ресор од досадашњег министра др Срђана Вербића. Примопредаја дужности обављена је у згради Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Претходни министар Вербић је упознао је садашњег министра Шарчевића са организацијом и стањем у ресору просвете, науке и технолошког развоја, као и са предстојећим обавезама. Састанак новоизабраног и досадашњег министра протекао је у срдачној и радној атмосфери.

„Никада до сада нисам предавао нешто толико велико и тешко. Искрено се дивим храбрости колеге Шарчевића, да се бави захтевним и тешким ресором просвете и науке. Ова примопредаја није ствар потписивања и полусатног разговора министра Шарчевића и мене, већ ће бити најдетаљнија и најбоља могућа примопредаја дужности коју смо имали. Могу да изразим велико задовољство ставовима и исказаним намерама министра Шарчевића шта жели да уради са образовањем и на који начин. Веома сам задовољан што имамо оваквог министра и ја ћу као бивши министар учинити све што могу да помогнем садашњем – рекао је приликом примопредаје дужности досадашњи министар др Срђан Вербић.

Нови министар Младен Шарчевић је истакао да ће овај чин примопредаје бити континуитет рада, „ јер све остало би било погубно“.

„ Дуго сам у образовању, више од тридесет година и свестан сам шта је тим министра Вербића урадио. Да је оно што сам ја затекао много уређеније него што је било када је Вербић дошао на чело Министарства. Он је померио многе ствари битно набоље. Мислим да има превише посла које треба обавити, вреди кренути у промене мало храбрије и мој императив биће квалитет образовања. Све оно што ради цивилизовани свет, морају да раде и деца у Србији – рекао је приликом преузимања дужности министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић. Он је том приликом позвао Вербића да остане да ради у Министарству, jер сматра да jе Министарство коjе jе водио добро радило.

 

Loading