ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Објављена студија „Анализа примене афирмативних мера у области образовања Рома и Ромкиња и препоруке за унапређење мера”

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) последње две деценије спроводи низ активности ради побољшања и модернизације система образовања. Један од кључних елемената реформе је стварање новог правног и стратешког оквира који може да обезбеди делотворно, ефикасно и праведно образовање за све. Таква реформска опредељења су посебно важна када је у питању образовање припадника ромске заједнице који спадају у бројну националну мањину у Републици Србији у којој је, као што је већ речено, најизраженије и најмасовније заступљено сиромаштво и коју карактерише најнижи образовни статус.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја припремио публикацију Анализа примене афирмативних мера у области образовања Рома и Ромкиња и препоруке за унапређење мера”.

Публикација „Анализа примене афирмативних мера у области образовања Рома и Ромкиња и препоруке за унапређење мера“ садржи податке о ромској популацији пре и после увођења афирмативних мера, општи преглед законске и стратешке регулативе у области образовања Рома, анализу успешности спровођења афирмативних мера у Србији у претходном периоду на основу расположивих података, као и анализу релевантних националних и међународних докумената.

( Вест је преузета са сајта Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије – потпуну објаву пронађите ОВДЕ )

 

 

 

 

Loading