ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Презентоване Смерница за одговарајуће представљање националних мањина у наставним програмима и садржајима уџбеника у Србији

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Савета Европе 10. априла у Београду презентоване су Смерница за одговарајуће представљање националних мањина у наставним програмима и садржајима уџбеника у Републици Србији.

Учесници скупа имали су прилику да се упознају са препорукама за унапређивање наставних програма и уџбеника на српском језику који обрађују садржаје који се односе на националне мањине у Србији.

Смернице су настале у оквиру пројекта Јачање заштите националних мањина у Србији -ХФ 33 који реализују Савет Европе и Европска комисија у сарадњи са ресорним министарствима.

Након уводног обраћања државне секретарке Министарства просвете, науке и технолошког развоја Анамарије Вичек,  скупу се обратио регионални координатор пројекта Ведран Иан Кјелдсен,  као и консултант на пројекту Марко Шуица.

Осим представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја на скупу су учествовали и представници Савета Европе, Делегације ЕУ и националних савета националних мањина, издавачких кућа, Организације за европску безбедност и сарадњу, Центра за нискотиражне уџбенике, Педагошког завода Војводине, Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Презентацију која је представљена можете погледати ОВДЕ , а текст Смерница на српском и енглеском језику, као и презентацију можете погледати ОВДЕ и ОВДЕ.

Loading