ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Захвални Великоj Британији на подршци у области дигитализације

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Маклеод разговарали су данас о наставку сарадње и заједничким пројектима у области образвања и науке.

Министар Ружић изразио је захвалност Великој Британији на подршци дигитализацији у протеклим годинама.

Спремност Србије на пољу дигитализације показали смо и брзом реакцијом у образовању у време пандемије“, рекао је министар Ружић.

Он је истакао да се показало да школе нису место трансмисије вируса, јер се сви у том систему придржавају прописаних епидемиолошких мера и појаснио да се увек реагује на време из предострожности, у складу са препорукама Кризног штаба.

Значајна је и сарадња са Британским саветом (British council), са којим је прошле године Србија обележила 80 година сарадње у области образовања, енглеског језика, уметности и културе.

Поносни смо и на сарадњу Министарства и Британског савета која се одвија у оквиру пројекта 21. век“, рекао је министар.

„Школе 21. века“ је регионални програм за подршку развоју школских капацитета на западном Балкану како би омогуц́ио својим ученицима да стекну вештине које су кључне за позитиван допринос култури и економији 21. века.

Loading